• Marina Putrajaya


    Marina Putrajaya

    Marina Putrajaya adalah salah satu tarikan untuk masa lapang dan rekreasi di Putrajaya yang menawarkan pelbagai perkhidmatan kepada masyarakat terutama masyarakat di Putrajaya dan sekitarnya. Terletak di tepi tasik Presint 5 Putrajaya, tarikan ini bertujuan untuk mewujudkan gaya hidup yang sihat bagi semua orang yang menggunakan kemudahannya. Dengan luas ruang sebanyak 28,530m2 (termasuk bangunan, persiaran dan ciri-ciri air), kemudahan ini dibina dalam corak bulat.

    Dari sudut pandangan mata burung, bangunan ini secara unik membentuk ketam kuda. Reka bentuk indah kompleks ini datang dengan tujuan untuk memastikan bahawa setiap bahagian kompleks mempunyai pandangan yang baik dari Tasik Putrajaya yang indah dari semua sudut. Marina Putrajaya adalah satu-satunya kemudahan di Putrajaya yang bertindak sebagai pusat rekreasi 'one-stop' yang terbuka untuk orang ramai. Pelawat dapat mencari kemudahan seperti kolam renang, gimnasium, studio aerobik, bilik mandi wap dan bilik sauna semuanya di bawah satu bumbung.

    Untuk memberikan kepuasan untuk pengunjungnya, Marina Putrajaya juga mempunyai kafe eksklusif yang menyajikan pelbagai pilihan makanan dan minuman. Pengunjung akan dapat menikmati pengalaman gastronomi yang indah sambil menikmati pemandangan menarik dari kafe. Untuk pengalaman santai yang menyenangkan, pengunjung boleh menikmati bermain snuker atau kolam renang yang terletak di tingkat pertama bangunan sayap timur. Bukan itu sahaja, lounge snuker juga dilengkapi dengan anak panah untuk tetamunya untuk memukul mata lembu pada bila-bila masa. Untuk pelawat yang datang bersama keluarganya, bilik karaoke berukuran VIP adalah tempat yang sempurna untuk menyanyi bersama keluarga mereka.

    Bilik ini boleh menampung sehingga 15 orang pada satu-satu masa. Apabila berlaku peristiwa, Marina Putrajaya sentiasa menjadi tempat utama untuk menganjurkan acara di Putrajaya. Marina Putrajaya mempunyai beberapa dewan dan ruang terbuka yang dibuka untuk sewa sepanjang tahun. Lokasi ini masih menjadi tuan rumah tempat untuk acara profil tinggi seperti Perlumbaan Udara Red Bull, Magic of the Night dan Perkahwinan Mega. Ramai orang mencari Marina Putrajaya sebagai tempat yang unik kerana banyak faktor; pandangan panorama, perkhidmatan berkualiti tinggi dan rasa eksklusif. Untuk kemudahan para tetamu, Marina Putrajaya juga menyediakan tiga bilik sembahyang (terletak di sayap timur, sayap barat dan berhampiran jeti pelayaran), lima bilik yang diubahsuai dilengkapi dengan bilik mandi dan ruang parkir yang luas yang terbuka untuk pengunjungnya.